x
Alestorm: Sweden Rock Festival

Alestorm, Sweden Rock Festival

Alestorm: Sweden Rock Festival

Recenserad av Jesper Robild | GAFFA

(Arkivbild)

Visst handlar väl alla festivaler i mångt och mycket om att konsumera största möjliga mängd alkohol, men om vi ska koncentrera det lite kan hårdrocken sägas vara den genre som verkligen lagt slag på några signaturdrycker. Skotska piraterna i Alestorm har det ännu tacksammare – det är rom, rom och lite mjöd som står på menyn. Mycket mer fyllebejakande blir inte musik, till publikens förtjusning.

Överhuvudtaget är pirattemat väldigt tacksamt att göra skojig musik kring, och bland de hängivna besökarna syns både flaggor och maskeradutstyrslar. Tillsammans med lustigkurrarna på scen dansar de ikapp till pubdängor om rusdrycker, kölhalning och träben. Chris "I'm an alcoholic" Bowes utnyttjar varenda droppe energi i sin tre äpplen höga hydda när han iförd kilt lyckas med konststycken som att sjunga, spela keytar och dricka Captain Morgan på samma gång.

De skämtsamma momenten flödar ut i form av allt från dockteater till Eurovisioncovers och Alestorm befäster sin plats som ett av de ultimata banden för en liten festivalscen. Möjligen drunknar de dansanta dragspelsljuden lite väl, men när det vankas wall of death är det förmodligen inte många landkrabbor som lyssnar särskilt noga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA