x
Last Days Of April: Sea Of Clouds

Last Days Of April
Sea Of Clouds

Last Days Of April: Sea Of Clouds

GAFFA

Album / Tapete
Utgivning D. 2015.06.16
Recenserad av
Alex Pettersson

Jag vet inte riktigt vad som hände med Last Days Of April. Från att ha varit ett av guldkornen på den svenska musikkartan var det som att tiden sprang ifrån bandet. Kanske blev bandet mognare, kanske blev jag det.

Nu är i alla fall Karl Larsson tillbaka igen med första skivan under namnet Last Days Of April på tre år. Dessvärre har det uppenbarligen varit rea på sliderör i den lokala musikaffären för country-gitarrerna är nu ännu mer dominerande än på 2012 års 79. Kanske är det en fråga om inställning, men Last Days Of April är i min bok lika synonymt med country som Robban Broberg med gothrock.

Sea Of Clouds låter helt enkelt alldeles för mossig. Ljudbilden känns väl torr och låtarna, som ofta tenderar att framkalla rena gäspningsattacker, kommer sällan upp i den klass vi skämdes bort med under det tidiga 2000-talet. Det enda som egentligen låter Last Days Of April är Karl Larssons blyga stämma som, dränkt i western-onani, dessvärre inte kommer till sin rätt den här gången. Nästa gång hoppas jag Larsson vet åt viket håll han vill styra skutan. För hoppets låga kommer fortsätta glöda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA