x
The Sirens: Sweden Rock Festival

The Sirens, Sweden Rock Festival

The Sirens: Sweden Rock Festival

Recenserad av Jesper Robild | GAFFA

En faktor som gör Sweden Rock till en av de roligaste festivalerna att besöka för en rocknörd är att de alltid bokar en handfull band som aldrig skulle närma sig Sverige annars, av olika skäl. Multinationella The Sirens är ett av dessa. Den smått unika akten utgörs av tre ex-sångerskor från kända alternative/gothic metalband som turnerar tillsammans och framför material både från sina respektive tidigare leverne såväl som låtar nyskrivna för trion.

Kompbandet backar klanderfritt upp och lyckas nästan få det att låta som om originalbanden hade stått där. Vad damerna beträffar skiljer det sig däremot en del. Liv Kristine från bland annat Theatre Of Tragedy står för en godkänd insats, Kari Rueslåtten från The 3rd And The Mortal ligger snäppet högre men har kanske inte det vassaste materialet. Överlägsen är Anneke van Giersbergen från The Gathering, och när hon gör en mäktig version av nämnda bands Strange Machines ställer sig alla håren på ända.

Tyvärr håller inte konstellationens egna låtar den högsta av klasser och Annekes insatser förblir de minst sagt dominerande. Men med en så gudomlig prestation från hennes sida finns det ingen anledning att inte gå ifrån konserten med ett leende på läpparna och hopp om återbesök.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA