x
D-A-D: Sweden Rock Festival

D-A-D, Sweden Rock Festival

D-A-D: Sweden Rock Festival

Recenserad av Jesper Robild | GAFFA

(Arkivbild)

Från grannlandet i väst kommer ett gäng riktiga rockstars som belönats med headlinerplatsen på festivalens uppvärmningsdag. Danmarks kanske största (hård)rockband lyckas trots sen speltid fylla hela backen framför Sweden Stage. Stig Pedersen, basisten med de klassiska, tvåsträngade signaturmodellerna har tyvärr fått ställa in med kort varsel på grund av en olycka, men inte var då det något som skulle hindra D-A-D för att bjuda på en helkväll.

Flera kan nog skriva under på att danskarna är ett av de där banden som har gjort en förfärlig massa låtar som en automatiskt skråla med i tack vare varvningar på någon rockradio, men som en kanske inte vid första öronkastet reagerar på är framförda av D-A-D. Men visst har de hits nog att fylla ut hela sin långa speltid, och visst är alla välbekanta med refrängerna. I I Won't Cut My Hair lyckas Jesper Binzer veva igång hela publiken till att sjunga med i det vackra budskapet, och överhuvudtaget är det spår från Good Clean Family Entertainment You Can Trust som frammanar störst allsång. Mycket också tack vare bandets till synes aldrig sinande scenenergi, och som alltid en ljudnivå som verkligen tangerar decibelgränsen.

Alla årets headliners har några typiska rockstjärnefasoner av olika slag för sig. Vissa anländer i leopardmönstrade limousiner, andra har nakna kvinnor eller motorcyklar på scen. D-A-D eldar upp ett trumset och spelar högst av alla. Ingen tvekan om vad som är mest rock'n'roll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA