x
The Vaccines: English Graffiti

The Vaccines
English Graffiti

The Vaccines: English Graffiti

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2015.05.26
Recenserad av
Daniel Horn

Varför hamnar i stort sett alltid "this is your next favorite band"-stämplade grupper i kläm? Nyhetens behag? Nej, rock är rock, ingen fluga. För stor press? Ja, nu börjar det bli varmare. Du blir för duktig på ditt instrument? Precis så.

Vare sig du är en musiker god eller dålig på att vifta bort hajpen så kommer du slutligen hamna i den där diskussionen med dig själv, om att gå vidare. Lägg därtill att du blir bekvämare i studion, hittar snyggare lösningar och där någonstans går du fel. Bara för att det låter bra i ditt huvud innebär det inte att det finns något där att hämta.

The Vaccines med sin butcher boy, Justin Hayward-Young, i fronten vill med English Graffiti gå vidare med ett – håll i dig – snyggare sound. Sånt hörs redan två sekunder in. Men där band som The View och Maximo Park faller på grund av försöker för mycket, rockar The Vaccines på en stabil grund och med en tanke om att melodin ALLTID ska vara i centrum. Så hur mycket hybris som än drabbar denna kvartett kan vi förmodligen räkna med The Vaccines långt efter att NME har blivit bandets enemy.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA