x
Diverse Artister: Too Slow To Disco Vol. 2

Diverse Artister
Too Slow To Disco Vol. 2

Diverse Artister: Too Slow To Disco Vol. 2

GAFFA

Album / How Do You Are?
Utgivning D. 2015.06.12
Recenserad av
Emil Viksell

Too slow to disco, det är precis vad det det låter som. Musik som lutar åt dans men är alldeles för smooth och "laid back" för att resultera i frenetisk discosvängom. Den tyske musiknörden DJ Supermarkt fortsätter här sitt grävande i historien och skivbackarna. Första volymen samlade soldränkt, funksoft, superproddad Kalifornien-rock från skarven mellan 70- och 80-tal. Likaså uppföljaren.

Yacht rock kallas det av samlarna. En lika träffande benämning som samlingsplattans titel. Det har öppnat sig en hel värld av befintlig musik då de elitistiska pekpinnarna blivit färre och tamare. Det är också omöjligt att ogilla de lättflytande, tilltrixade gitarrslingorna, de soulljuva stämmorna och de smäktande saxarna. Det är till och med smärtsamt välgjort ibland.

Men, med risk att låta som en gammal proggare, hur bra detta än må vara så är det trots allt mest bakgrundsmusik till drinkarna, solen och det turkosa vattnet. För att erhålla bestående förändringar i själen krävs musik som hämtar näring ur riktigt liv. Däremellan däremot, duger den här plattan väldigt bra, och betydligt bättre än den mesta av musik som besjunger låtsasliv.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA