x
The Beautiful South: Munch – Our Hits

The Beautiful South
Munch – Our Hits

The Beautiful South: Munch – Our Hits

GAFFA

DVD / Go! Discs
Utgivning D. 2015.06.15
Recenserad av
Fredrik Thorén

För att förstå The Beautiful South måste man börja med The Housemartins, det jangliga popbandet som i mitten av 80-talet tillsammans med resten av den tidstypiska brittiska soulpoppen (som Smiths eller alla släpp på Sarah Records) var de som etablerade svarta soulinfluenser i den nya brittiska vågen av DIY-kultur.

Men Housemartins fick aldrig riktigt samma uppskattning som resten av de samtida banden inom samma genre. Med sina texter som blandade marxism med kristendom gjorde de sig till och med för radikala för Paul Weller. Det struntade sångaren Paul Heaton i. Han grundade The Beautiful South tillsammans med flera medlemmar från Housemartins 1988, och behöll precis samma ljudbild och blandning mellan töntighet, svårmodighet och politiska medvetenhet fram till bandets avslut 2007.

Här finns alla hits samlade, med sina videor som visar The Beautiful Souths förmåga att slänga sig mellan 90-talets konstiga humor, pubkultur och hitlåtar som A Little Time och även några senare live-tagningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA