x
Adam Tensta: The Empty

Adam Tensta
The Empty

Adam Tensta: The Empty

GAFFA

Album / RMH Sound
Utgivning D. 2015.06.29
Recenserad av
Tina Berglund

The Empty är en musikalisk dokumentation och påminnelse om människans eviga välsignelse och förbannelse: förmågan att känna. Adam Tenstas tredje fullängdare är ett konceptalbum som tar lyssnaren på en intim och högst personlig resa genom spillrorna från uppbrottet mellan Adam och hans ex.

På skivans andra spår Let Me redogörs förhållandets premisser i dess slutskede med tillhörande ångest och saknad. Därefter faller lyssnaren tillsammans med Adam in i skärselden på efterföljande Hurts, Emotion Zero och This Is War. Det är öppna sår som på gott och ont påminner om att man lever. Under denna känslomässiga uttömning tar han även upp det klassiska reboundet – ett sätt att känna men utan förmågan att kunna ge. En skir linje från att inte domna bort i landet mellan allt och ingenting. 

Därefter börjar flykten och inte ens Adam Taal kan fly från dekadensens kyssar. På skivans sjätte spår Stockholm Paris tillåter han sig själv att stänga av och omfamnar den känslomässiga förlamningen. 

The Empty innehåller en samling starka gästartister såsom Sibille Attar, Marlene, Joe Lefty, Michel Dida och Duvchi. Samtligas prestationer lyfter den annars välproducerade skivan och gör att Adam framhävs i sin bästa dager. Albumets främsta styrka är de självutlämnande insikterna i kombination med det stabila beatet som pryds med effektfulla segment av blåsinstrument. Alla som någon gång har överlevt ett emotionellt krig kan känna igen sig i The Empty.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA