x
Bromma Disco: Limbo

Bromma Disco
Limbo

Bromma Disco: Limbo

GAFFA

LP / Bulan
Utgivning D. 2015.04.23
Recenserad av
Daniel Horn

Mellan 2009 - 2014 har Bromma Disco spelat in drömsk pop som inte bara vill stanna vid en dröm och svensk progg som med jämna mellanrum vill lämna skogen. I denna kvintetts musik möts Kevin Shields och Gustav Ejstes på halva vägen (sett till personernas hemstäder bör vi hamna på någon obskyr ö i Nordsjön), skakar hand och skapar ett soundtrack för dova vågor.

Det är lika orimligt som onödigt att prata om fack och mallar när Limbo tassar på. Den enda mallen som styr är LP-formatet. Du har det intresseväckande introt (Preludium) till skivans mest direkta spår (TJM) och b-sidan påbörjas med Solen som med sin monotont mässande text plöjer allt framför sig. Allt på Limbo är så snyggt utmejslat och dramaturgiskt korrekt.

Ser du videon till TMJ som släpptes så sent som 2013 ser du också Bromma Disco: super-åtta och nostalgi med för många och för korta klipp för att stagnera och fastna vid ett solblekt minne. Och Olycksfågel med dess sakta stegrande refräng är nog bland det vackraste och mest bitterljuva vi lär höra på svenska detta år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA