x
Say Lou Lou: Juno, Bråvalla, Norrköping

Say Lou Lou, Juno, Bråvalla, Norrköping

Say Lou Lou: Juno, Bråvalla, Norrköping

Recenserad av Lukas Lind | GAFFA

(Arkivbild)

Efter flera spänstiga singlar släppte den svensk-australienska duon sin deputplatta Lucid Dreaming i februari i år.

Tvillingarna Miranda och Elektra Kilbey spelar modern retropop som blickar tillbaka mot 60-, 70- och 80-tal i en kavalkad av influenser. Enkelt uttryckt är det dansig pop på engelska. Till en början tycker jag att det är märkligt att så lite publik lyckats ta sig till Juno-scenen.

Efter några låtar förstår jag att det är rimligt.

Det är en akt med extremt mycket potential. Utsökt låtmaterial, sylvasst band och en häftig image. Haken är att Say Lou Lou är lite som två vandrande pinnar på scenen. Deras subtila rörelser på scenen är nästan lika svåra att uppfatta som att från jorden få syn på omkringvandrade marsianer på mars. Okej, tog i lite nu, men har man sett till exempel Rebecca & Fiona live, så framstår Miranda och Elektra mer som First Aid Kit på scen, trots att de spelar dansig musik. Det går inte riktigt ihop.

Att tre av fem musikanter på scenen är kvinnor är uppfriskande och inte direkt en vanlig syn på festivalen. Låtar som Everything We Touch, Julian och Games For Girls är underbara. Men känslan som hänger kvar är deras bristande publikkontakt. Den är nästan obefintlig till att en av dem skriker något (antagligen vettigt) om rasism och sexism, som tyvärr försvinner helt i musiken. De nämner också de våldtäkter som skett på området under helgen. "Ingen ska behöva bli våldtagen på festival", säger de.

Jag hoppas att liveakten snart ska hinna springa ikapp låtmaterialet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA