x
Miguel: Wildheart

Miguel
Wildheart

Miguel: Wildheart

GAFFA

Download / Sony
Utgivning D. 2015.06.30
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Den allra främsta och användbara styrkan Miguel besitter är en finkänslighet som uppenbarar sig snyggare och tydligare ju längre hans musik får lov att spela ut och lämna avtryck. Utöver hans bevisade talanger, för sång och dans och låtskrivande, är hans största begåvning förmågan att först fånga vågorna musikstilar bygger på innan de samlar kraft och sedan, när de ökar i fart och börjar försiktigt ses som trender, fånga in delar av dem och landa på fötterna med något eget att ta hem och börja jobba på.

Så Miguel sjunger på sitt tredje album, Wildheart, om att leta efter ett normaltillstånd i sitt liv, fast mellan olika kulturer och således olika kulturyttringar och människor. Han sjunger om sitt hem, Kalifornien. Han sjunger nästan alldeles för explicit om sexuella ting han dagdrömmer om att dela med sin partner, han sjunger tätt därefter om mer känslomässiga aktiviteter med densamma som avslutas med kaffe morgonen därpå. Han gör det över musik som hämtar mängder av inspiration från popmusikens glamour och förfinar det med soulmusikens hjärta för att hitta ett mellanläge i en hiphop-inspirerade R&B som känns 2015. Samtidigt som det är sprängfyllt med ingredienser från 1970-talet och framåt.

Och fina Wildheart drivs av den tro Miguel har djupt ingrodd i sitt musicerande om att ständigt tvinga sig själv att utmana sina egna föreställningar om hur R&B och soul kan låta utan att tappa i kvalitet eller rent lyssnarvärde.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA