x
Thundercat: The Beyond / Where the Giants Roam

Thundercat
The Beyond / Where the Giants Roam

Thundercat: The Beyond / Where the Giants Roam

GAFFA

Download / Brainfeeder
Utgivning D. 2015.06.22
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Att påstå att Stephen Bruner är mångfacetterad är antagligen det enklaste sättet att beskriva hur basisten från Los Angeles är som musiker. Nio år med hardcoreinfluerad thrashmetal har bidragit med vidgade vyer, nära arbete med mycket begåvade vänner har skapat album som Cosmogramma och New Amerykah, och 2015 har satt Thundercat i basposition på To Pimp A Butterfly och massiva The Epic av Kamasi Washington.

Och nu har han alltså funnit tid att skriva ett minialbum som fokuserar i princip bara på döden och sörjandet som följer. The Beyond / Where The Giants Roam är ett dystert verk, och trots att det bara är sex låtar och 16 minuter långt hinner Thundercat bjuda på skev basdriven R&B som mitt i det mörka, vänners dödsfall och ett utomkroppsligt socialt sår som inte vill läka, inger en tillstymmelse av hopp genom musik beskriven som skriven från hjärtat.

Det är molokna melodier som driver alla låtar framåt och befäster att Thundercat kan skriva ur även denna vinkel utan att åsidosätta sina kreativa egenheter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA