x
Future: 56 Nights

Future
56 Nights

Future: 56 Nights

GAFFA

Download / Freebandz
Utgivning D. 2015.03.21
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det börjar mer och mer likna en vedertagen sanning, att Future mer och mer börjar leva upp till sitt minst sagt speciella artistnamn. Han står för en progressiv syn på hiphop-produktion och när så mycket av det han släpper är helt gratis, utöver den stabila kvalitetsnivån, är det svårt att säga emot.

56 Nights är det andra mixtapet Future släppt hittills under 2015, och bakgrunden är väldigt enkel: DJ Esco är DJ:n Future jobbar närmast med. När de åkte till Abu Dhabi Grand Prix i 2014 blev han anhållen på flygplatsen med 15 gram marijuana, och först 56 nätter senare fick resan hem till USA fortsätta. För att hylla sin vän döpte Future sitt mixtape kort och gott till 56 Nights.

Tematiskt är Future inriktad på redan inslagen bana, där han balanserar sitt sjungrappande med att berätta om både det självförvållade känslomässiga kaos hans liv varit på sistone och de väldigt fysiska konsekvenserna. På 56 Nights är han ensam vid mikrofonen, allt är producerat av 808 Mafia där Southside står för åtta av nio spår, och den samstämmiga känsla som råder rakt igenom får samlingen att sticka ut som ett yrt men lekfullt kapitel i Future-katalogen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA