x
Joy: Glädjeflickan

Joy
Glädjeflickan

Joy: Glädjeflickan

GAFFA

EP / Goldenbest
Utgivning D. 2015.06.15
Recenserad av
Veronica Larsen

Lika befriande som det var att höra Jaqe "Hon dansar som att hon strippar shi, hon strippar som det var varmt" på Oprah, lika befriande är det att höra Joy "Behöver ingen Brad för att få kuk, bara slå en signal eller kom över om du vill ha kul" på Ängelina Jolie från debuten Glädjeflickan.

I en intervju med East FM förra året berättar Joy M'batha att det var Jaqe som föreslog att hon skulle byta språk, från engelska till svenska. Av framgångarna att döma, ett bra beslut. Hennes medverkan i musikprojektet Nästa Nivå och gästinhopp på låtar av Linda Pira, Timbuktu och Lorentz har onekligen snabbspolat fram karriären.

EP:n tar vid där singeln Ingen Hejd slutade: uppskruvat technoröj, avundsvärd arrogans, lek med ord och uttryck. Ljudmässigt i närheten av akter som Maskinen, Alaska och Far & Son. "Luften är fri" rappar hon, men är den det? För det knorrar i magen när Glädjeflickan tonar ut. Kvoten av provokationer och gränsförflyttningar har ännu inte fyllts. Joy, vi vet att du vågar mer. Vi kommer vänta, hungriga på det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA