x
Imperial State Electric: Honk Machine

Imperial State Electric
Honk Machine

Imperial State Electric: Honk Machine

GAFFA

Album / Psychout
Utgivning D. 2015.08.21
Recenserad av
Daniel Andersson

Nicke Andersson är i dagsläget svensk mästare i powerpop. Från att ha spelat skitig och elak rock'n'roll med The Hellacopters, handlar det mesta om att låta starka melodier bolla runt med snygga gitarrslingor. Inte nyskapade eller särskilt upphetsande, men ändå tillräckligt bra för att ge skivsamlingens The Raspberries-sjuor konkurrens om speltid på skivtallriken. 

Imperial State Electrics tredje album Honk Machine ligger i linje med förstasingeln All Over My Head, som är bland det snällaste som lämnat Nickes musikverkstad. Sångaren presenterar ny musik med jämna mellanrum och denna singel gör sitt bästa för att trigga lyssnarens taktkänsla. Albumet är välproducerat och gamla rockhjältar flimrar förbi som minnesbilder av det förflutna. Resultatet blir allra bäst i energifyllda spår som Guard Down och It Ain't What You Think (It's What You Do). Deep Soul-balladen Walk On By ger också mersmak.

Albumtiteln får mig att drömma om en kommande countryskiva, men det är alltid kul att ha något att se fram emot. Tar för givet att Nicke släpper fler skivor i framtiden. Kan någon låna ut en steelgitarr?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA