x
Bilal: In Another Life

Bilal
In Another Life

Bilal: In Another Life

GAFFA

Download / eOne
Utgivning D. 2015.06.30
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Neosoul-stämpeln används inte särskilt mycket längre. Många av de som ansågs starta den rörelsen och musikstilen höll inte med om den överhuvudtaget när det begav sig, och det är förståeligt. Alla inblandade ville hedra musiken de växte upp med och fortsätta på stolta traditioner snarare än skapa något som fick en egen och annorlunda skylt.

Bilal använder inte den benämningen heller, han rör sig alldeles för fritt mellan olika typer av musik för att det egentligen ska funka överhuvudtaget, men musiken han skapar är samtidigt oftast stöpt i många av de grepp som hela Soulquarians-gänget var med och skapade sisådär 15 år sedan. Just för att de ville vidareutveckla något älskat och kärt.

Så, på hans fjärde album In Another Life fortsätter Bilal på inslagen bana, denna gång ackompanjerad fullt ut av producenten Adrian Younge. Låtarna är på flera håll tjocka och svänger ofta från dur till moll lite hur som helst, och Bilal gör det han gör bäst: sjunger för att matcha musiken, enkelt och snyggt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA