x
Mac DeMarco: Another One

Mac DeMarco
Another One

Mac DeMarco: Another One

GAFFA

Album / Captured Tracks
Utgivning D. 2015.08.07
Recenserad av
Daniel Andersson

På scen kan Mac DeMarco skapa både förvirring och förundran, men på skiva existerar ett fokus som går stick i stäv mot hans personlighet. Kanadensarens femte album är inget undantag. I ena stunden parodieras Michael Jackson i en humoristisk video, i nästa stund låtar han känslorna styra i en gråtmild popballad. Det är denna dubbelnatur som gör DeMarco intressantare än de flesta artister. 

Another One är ett minialbum om kärlekens baksida, men istället för att dränka sina låtar i förtvivlan och desperation, går det att spåra förtröstan och optimism i hans eleganta melodier. Och det är DeMarcos inbjudande och varma gitarrslingor som ger skivan sin positiva atmosfär. Även om texterna är dystra, är musiken full av energi. Låtar som A Heart Like Hers och titellåten är dock bland det mest nedtonade som han gett ut. 

DeMarco är fenomenal på att skapa slackerpop med hjärta. Han är inte rädd för att visa hela sitt känsloregister och texterna ger en uppriktig känsla. Det går att bry sig om DeMarco, vilket skiljer honom från många andra artister i samma genre, som har svårt för att vara både allvarliga och lättsamma. DeMarco förenar galenskap med förnuft och suddar ut gränserna mellan banalitet och allvar. Det är bara att kapitulera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA