x
Sonic Mist: Sonic Mist

Sonic Mist
Sonic Mist

Sonic Mist: Sonic Mist

GAFFA

Album / Kning Disk
Utgivning D. 2015.06.18
Recenserad av
Emil Viksell

Omslaget på Sonic Mists debutalbum – minialbum för att vara specifik – är kongenialt med soundet. Så också den video av låten Fly (To The Sky) som släppts. Båda föreställer skogen med dess mystik och en halvnaken herre i något slags trollmask. Det är liksom lite för snyggt allt det här, och tillsammans med storytellingen så ligger det nära till hands att misstänka det som pressinfon bekräftar: att folk i reklam- och konstnärssvängen döljer sig bakom det (halv)anonyma bandet.

Ljudbilden är vid och luftig. Gåtfull på ett sätt som för tankarna till 70-talsrocken med dess himmelshöga ambitioner, tillsammans med en uns modern, elektronisk pop. Lite som Ghost med en aning Kent och en gnutta, säg, Miike Snow.

Snyggt är det onekligen. Stringens går inte av för hackor, medvetenhet och kontroll på alla beståndsdelar är tjusigt. Soundet är förhållandevis tilltalande. Men det är ju just det, mer sound och image än musik att leda dig genom livet. Och när det är som allra värst låter det sliskig 80-talsballad, med därtill, typ, flöjt – hej brittisk skogsfolkmusik möter Europe. Förstår också att Blue Öyster Cult varit en inspirationskälla, och det är väl fint, men koskällan i Losing The Game är helt enkelt bara för mycket. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA