x
Soulfly: Archangel

Soulfly
Archangel

Soulfly: Archangel

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2015.08.14
Recenserad av
Jesper Robild

Här får Max väldigt svårt att överträffa sig själv. Soulfly består trots allt till hälften av samma killar som släppte ett av 2014 års bästa album med Cavalera Conspiracy. I ärlighetens namn finns det musikaliskt inte heller så mycket tvära kast, utan det är snarare gnistan och låtskrivandet som skiljer den hårfagre brasilianarens skötebarn åt. Går det att toppa Pandemonium då?

Archangel är argare än det mesta Max skrivit på länge, och därmed ryker "groove metal"-stämpeln den här gången. Inte heller är det särskilt snabbt. Det sakrala temat får istället sällskap av många fula ord, ett par änglakörer och något som väl måste vara en nick till Daenerys Targaryen. Det märks inte på något sätt att frontmannen blivit gammal, bortsett från att hans son sköter trummorna.

I en oundviklig jämförelse står sig skivan slätt mot förra årets bedrift. Därav ett uns besvikelse, men för sig själv erbjuder Archangel 36 minuter skräddarsydda för när du är pissförbannad på ett försenat tåg eller livets allmänna jävlighet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA