x
Christopher Owens: Chrissybaby Forever

Christopher Owens
Chrissybaby Forever

Christopher Owens: Chrissybaby Forever

GAFFA

Album / Turnstile
Utgivning D. 2015.05.27
Recenserad av
Emil Viksell

Forne Girls-sångaren har banne mig inte sållat när han släpper sitt tredje soloalbum. 16 låtar trycker han in. Nästan en timme där han går igenom det som utgör hans och (i huvudsak väst)världens pophistoria. Det är så referenstjockt, mångsidigt och digert att man önskar att någon klivit in och satt ned foten någonstans vid hälften antalet låtar. 

Med det sagt så är ingenting dåligt. Owens släpper i princip aldrig ur sig något svagt. Det kan vara flängigt och "slarvigt", som här, men är sällan dåligt. Han står så pass stadigt och självsäkert i arkiven att en dom över hans alster som uselt är en dom över pophistorien som usel – och det går ju givetvis inte. Mångsidigheten till trots är alla låtar, om inte annat, stöpta i samma hjärtat-på-skjortärmen-form och oftast paketerade i en klang som är en definitiv återgång till Girls-soundet.

I denna miljö känns en blanding av surfrock, doo-wop, allehanda pop från förr, Lou Reed-talsång och en Music Of My Heart som låter som en reggaeversion av Journeys Anyway You Want It bara som det självklaraste sak i världen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA