x
Vinyl Williams: Into

Vinyl Williams
Into

Vinyl Williams: Into

GAFFA

Album / Company
Utgivning D. 2015.07.24
Recenserad av
Jesper Robild

Lionel Williams är än så länge mest är känd för att ha en farfar som komponerade The Imperial March. Det märks att musikalitet är inprintat i hans DNA, för det är inte många som skulle kunna väva ihop något som Into på egen hand. Samtidigt märks det tydligt att det är ett soloprojekt när det skådas djupt in i naveln och ut någon annanstans.

På pappret använder sig Williams av så många referenspunkter att mängden substanser som gissningsvis cirkulerat i hans blodomlopp blir svår att greppa. Medföljande visuella element ska tillsammans med en sorts organisk triphop stimulera lyssnaren undermedvetet och sätta denne i en ultimat, neutral balans genom diverse uråldriga metoder.

Bortsett från allt detta dravel – för här känns det faktiskt krystat – är Into perfekt som lagom psykedelisk bakgrundsmusik i många stunder, faktiskt gärna just neutrala sådana. Det finns en harmoni som fungerar fint vid diskning eller bakning, men som gör det svårt att aktivt ta till sig hela skivan på en gång utan gäspningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA