x
Stereophonics: Keep The Village Alive

Stereophonics
Keep The Village Alive

Stereophonics: Keep The Village Alive

GAFFA

Album / Ignition Records
Utgivning D. 2015.07.20
Recenserad av
Alex Pettersson

Wales-baserade Stereophonics spåddes en gång i tiden bli bandet som skulle ta över stafettpinnen efter då haltande brittpop-band som Pulp, The Verve och inte minst Oasis. Och visst, det gick väl okej – i Storbritannien.

Det roliga när jag lyssnar på Keep The Village Alive är att bandet låter ungefär som jag mindes att de gjorde. Kelly Jones sjunger fortfarande som en svärmorsdröm och likheterna med Robbie Williams har faktiskt blivit allt mer påtagliga. Den största skillnaden på Stereophonics då och nu är att bandet gått från att låta som Oasis sladdsyskon till något mer av en pengaindustri. Trion har föga förvånande kommersialiserats.

Stereophonics är allt det folk menar när de använder uttrycket "torra britter" – det är inte jättebra men heller ej olidligt att lyssna igenom. Ett passande soundtrack när du passerar tvålbutiker och sandwich-outlets i ett brittiskt köpcentrum. Och den sammanfattningen får förkunna Keep The Village Alive till titeln som ett av årets mest ointressanta släpp. Skrattretande trist.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA