x
Mas Ysa: Seraph

Mas Ysa
Seraph

Mas Ysa: Seraph

GAFFA

Album / Downtown
Utgivning D. 2015.07.24
Recenserad av
Jonathan Eklund

Det går inte att komma ifrån att man som idog lyssnare av musik ställer sig frågan när en ny artist kommer in ens medvetande: vad är det här? Ofta är det enkelt. Åtminstone att sätta någon större musikalisk genrekjol över artisten, men emellanåt är det riktigt svårt. Ibland kan det störa så till den milda grad att man bestämmer sig för att man inte gillar artisten, i andra fall kan det vara en stor del av behållningen. Mas Ysa är alternativ två.

Ja, vad fan är det här egentligen? Någon form av synth kanske. Eller pop, med diverse märkliga orkestrerade inslag kanske. Med dubbiga beats tro, ihop med lite flamencofierade gitarr-strofer? Fan vet jag, antagligen lite av allt. Men Seraph är helt enkelt en förbannat bra skiva och då spelar det ingen roll "vad" det är.

Från inledande titelspåret, rakt igenom hitten Look Up och förbi hela vägen till undersköna avslutande Don't Make är debutalbumet från den kanadensiske producenten något man absolut inte får missa. Och förresten, "vad" det är? Det musik ska vara 2015.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA