x
Sleaford Mods: Key Markets

Sleaford Mods
Key Markets

Sleaford Mods: Key Markets

GAFFA

Album / Harbinger Sound
Utgivning D. 2015.07.24
Recenserad av
Pontus Bark

Två medelålders män som är förbannade på samtiden. En av dem, Andrew Fearn, står med sin laptop och dricker öl. Slött trycker han på space för att dra igång rätt simpla beats. Den andra, Jason Williamson, närmast frustar fram sin ilska över allt från Victorias Secret (Victoria's not very good Secret: they're knickers, mate!) till posörer med motorcyklar från femtiotalet (Motorbikes from the 50s. You live in Carlton, you twat!). Där har ni Sleaford Mods, ett renodlat koncept.
 
Key Markets är att betrakta som ett musikaliskt upplopp mot samhällets plastiga skal. Ett viktigt sådant. Williamson slår sönder skalet med sin unikt brutala poesi. Han välter omkull kommersialismens spons-bord med Starbuckskoppar och Subwaymackor utan att sedan ta en bild på kaoset och invänta likes. Och en ursäkt är inte aktuell, såklart. Det är skoningslöst och självklart. 

Nottingham-duon höjer sig till en ny nivå med denna platta bestående av tolv spår. Alla en kombination av Williamsons briljanta samtidsreflektioner uppbackade av Fearns primitiva postpunkbeats och basgångar. Kanske hade en större kunskap behövts om de gator Williamson berättar om för att det hela ska sluta med knock-out. För det är just bilder från dessa gator Willamson är så skicklig på att måla upp. En längtan uppstår efter att flytta till England och uppleva de där gatorna. För när han sjunger: "Al you chinny wine-tasters die in boxes like the rest of us wasters." Då är tanken på det plastiga skalet som bortblåst. Då är vi på Williamsons gator.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA