x
Savant: Emmabodafestivalen

Savant, Emmabodafestivalen

Savant: Emmabodafestivalen

Recenserad av Jesper Robild | GAFFA

(arkivbild)

Bokarna har sannerligen inte haft det lättaste året. DJ Snake lyckades de ersätta med väldigt kort varsel, men att hitta någon som kunde fylla ut för Angerfist blev för tajt. Lösningen – svenska Savant fick helt enkelt äran att avsluta festivalen (ej räknat Per Hammars sex timmar långa efterfest) med dubbelt så lång speltid. Det är svårt att säga om hans egenproducerade repertoar räcker till mer än en timme när en inte vet hur setlisten brukar se ut, men visst borde han ha nog med eget material? Egentligen spelar det inte så stor roll, hur han än hade gjort blir två timmar lite i längsta laget.

För att förtydliga: själv producerar Savant en ganska intressant blandning mellan arkadspelsmusik och dubstep, som är underhållande i teorin och håller måttet som partymusik från en scen. Tyvärr blir det ganska snabbt enformigt, hetsigt och nästintill enerverande. Konserten fylls ut med allehanda versioner av sångvänliga publikfavoriter – välkomna och av många tydligt uppskattade avbrott, men som inte står jättestadigt. Varken Sommartider, Blue (Da Ba Dee) eller Slipknots Duality gör sig jättesexiga omskrudade till TV-spelsdubstep.

En timme av denna cocktail hade mättat precis lagom, nu närmar det sig tyvärr det tjatiga hållet. Men i takt med att alla glowsticks slocknar måste Savant ändå sägas ha räddat bandbokarna med hedern i behåll. Att utöka sin setlist till hundra procent med några timmars varsel får sägas vara en bedrift även om huvudinstrumentet är en MacBook.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA