x
Mächy: Kalypso

Mächy
Kalypso

Mächy: Kalypso

GAFFA

EP / Mekk My Day
Utgivning D. 2015.07.28
Recenserad av
Veronica Larsen

Vägen till framgång må ha genvägar, men vägen till respekt har inte det och den insiktsfulle vet att en sann ledande position uppnås endast genom att tjäna. Som rappare kan du skryta om vilken skit du vill, men rader om att du jobbar hårt men att du sen inte bevisar det. Då haltar du. 

Mächy, känd från crew som DBS och Mekk My Day står på stadiga ben. Tidigare i år kom MMD-mixtapet Klicken Heter MMD där han bidrog på flertalet spår, 2014 släppte han både ett starkt debutalbum och ett mixtape. EP:n Kalypso är sex låtar av hög kvalitet. Om debuten blandade smittande festglädje med ångestfyllda minnen får vi nu en mer enhetlig produktion, temat "hårt arbetande" märks inte bara i tajt spottade ord. Det är roligare, svängigare, snyggare. Den typen av progression som timmar i studion med pennan ger.

Temat genomsyras även i valet av gästrappare. Gonza-Ra imponerar med karaktäristiskt flyt och Onda får avslutande Xtralivet att kännas som både en knuff i bröstet och en klump i halsen. Jobba för fan. Det kommer en dag då du inte längre kan det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA