x
The Telescopes: Hidden Fields

The Telescopes
Hidden Fields

The Telescopes: Hidden Fields

GAFFA

Album / Tapete
Utgivning D. 2015.08.10
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

The Telescopes bildades 1987 och spelade då en variant av shoegaze och spacerock som hade mycket gemensamt med Loop och My Bloody Valentine. Men bandet hade svårt att hålla ihop och tog pauser och kom tillbaka från och till under åren som gick.

Nu är det dags för bandets åttonde platta och det är inte bara deras starkaste utan även kanske den mest unika. Det är en slags ur-musik som bandet framkallar med sina drones och väggar av oljud. Vi får två ackord, avgrundssång och feedback som tillsammans med de nästan helt gömda melodierna för tankarna till en förvrängd version av Velvet Underground och Spaceman 3. Det är vackert, hypnotiskt, mörkt och fullt av paranoia. Det är ingen lättlyssnad skiva utan en krypande, krälande mastodont som sakta fyller all plats som finns och tar upp all luft tills man inte kan andas längre.

Vi får sex låtar på 42 minuter varav den sista är en 15 minuter lång rundgångsopera som med sin monotona basgång och mullrande trummor faktiskt hade kunnat vara ännu längre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA