x
Black Trip: Shadowline

Black Trip
Shadowline

Black Trip: Shadowline

GAFFA

Album / Steamhammer
Utgivning D. 2015.08.28
Recenserad av
Anders Fridh

Black Trips debut Goin' Under var en omedelbar förälskelse 2013. Varje låt en unik, delikat skapelse med fötterna djupt rotade i den punkigare delen av rockhistorien, fullproppad med lika delar attack och finess. Joseph Tholls hesa och djupt uttryckfulla röst var oljan som fick den välsmorda tidsmaskinen att rikta in sig på 1981 års bästa och mest röjiga fest.

Tholls stämma är fortfarande rent sensationell – lyssna på The Storm – och gitarrlicksen väcker lusten att köra Bad Reputation ett varv till. Att Peter Stjärnvind pluggat sin 70-talsrock hörs i låtar som Danger och Clockworks. Den nya skivan har likheter med sin föregångare, men framstår som mer eftertänksam. Tillställningen har övergått i efterfest, den är långsammare och inte lika full av upptåg. Och så börjar ölen ta slut.

Black Trip har fortfarande många svarta ess kvar i rockärmen, och Stockholmarna klär i melankoli. Men efter ett antal genomlyssningar är det fortfarande Radar och Tvar Dabla från Goin' Under som dyker upp i skallen. Shadowline är överlag en flyktigare och mer jämngrå bekantskap.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA