x
Lamb Of God: VII - Sturm Und Drang

Lamb Of God
VII - Sturm Und Drang

Lamb Of God: VII - Sturm Und Drang

GAFFA

Album / Epic
Utgivning D. 2015.07.24
Recenserad av
Jesper Robild

I mitten av förra decenniet spåddes de bli en av framtidens headliners, något slags hopp för hårdrocksfestivalerna när James Hetfield kastar in handduken. Men tiden sprang helt enkelt ifrån Lamb Of God. I år är de tillbaka med nytt för första gången sedan Randy Blythe avtjänat sitt straff efter ett olyckligt dråp på en spelning. Enligt utsago finns en hel del influenser från fängelsetiden, utan att texterna handlar om tappade tvålar och elaka vakter.

Det är inte simpelt att sticka ut som något revolutionerande i den nya thrashvågen, men den råa ljudbilden, grooviga riff och Blythes inhalerande vokalteknik gör fortfarande musiken omisskännlig. Inhoppen av folk från Deftones och Dillinger Escape Plan bidrar till att stämpla VII – Sturm Und Drang som en stabil skapelse.

Större vilja att anpassa sig till 2015 uteblir. Det är kanske lika bra, för endast det usla balladförsöket Overlord vittnar om en kapitulation för modernare trender. Att envist köra på samma spår är ett säkert kort för kvalitet och ett fortsatt toppnamn.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA