x
Envy: Atheist's Cornea

Envy
Atheist's Cornea

Envy: Atheist's Cornea

GAFFA

Album / Rock Action
Utgivning D. 2015.07.10
Recenserad av
Patrik Blomqvist

För tre år sedan, mitt under tårtätandet ute hos morföräldrarna på min 27-årsdag, vibrerade mobiltelefonen i fickan. Det var min fästmö som hade skickat en födelsedagshälsning i form av varma ord och ett låttips. En låt som jag under lyssningen blev ombedd att sluta ögonen till. Och känslan som kom då glömmer jag aldrig.

Det reverbdränkta introt, den insmygande basslingan, och vokalisten Tetsuya Fukagawas attack i den exploderande versen. Episkt och hjärtomvridande. Ingen tidigare förstagångslyssning av ett band har lämnat mig andlös, men det gjorde låten Rain Clouds Running In A Holy Night, skriven och framförd av japanska Envy.

Känslan för tre år sedan är på gruppens senaste giv inte alls lika framträdande. Atheist's Cornea är soniskt lika storslaget som sina föregångare, och har en snäppet vassare produktion, men majoriteten av materialet är inte skrivet med samma ärrade själ. Det låter till merparten inramat och förutsägbart. Envy är kända för att alltid beröra, men här är det få inslag som har kraft nog.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA