x
Baba Stiltz: DieHard+2

Baba Stiltz
DieHard+2

Baba Stiltz: DieHard+2

GAFFA

LP / Studio Barnhus
Utgivning D. 2015.08.10
Recenserad av
Jonathan Eklund

Om förra släppet Speed (dLX) var ett lekfullt, tämligen utfreakat hopkok av det som kommit i Baba Stiltz väg på sistone så är EP:n DieHard+2 mer av en väntad uppföljare till förra årets bästa album Total. Här är fokus återigen fastnaglat. Det blir lite mindre crazy, lite mer förväntad dansmusik – och Baba Stiltz visar så tydligt att han bemästrar båda sätten att arbeta på.

Vid en första genomlyssning känns det som ett soundtrack till en hipp dagsfest – lagom soligt, lagom mycket dans och alldeles lagom repetitivt. Ett par korta enkla vocals, men givetvis med störst fokus på musikalisk känsla. Och om Baba behärskar något alldeles extra väl så är det just k-ordet. Med små enkla medel får han ut maximal effekt. Det är också det som gör att DieHard+2 inte stannar vid att vara bakgrundsmusik till hippa människors dagsfyllor. Istället inser man några lyssningar in att musiken har multipla lager – och likt en lök går det att plocka bort lager på lager för att ta sig längre in ju mer man lyssnar och ständigt imponeras man av detaljerna.

Ingen kan vid det här laget tvivla på att Baba Stiltz är något utöver det vanliga. Ingen kan väl på riktigt ha svårt att se producentens storhet? I så fall borde man ta och kika in denna EP igen. För även om DieHard+2 inte kommer utses till "årets bästa" så fyller den på en redan utmärkt katalog med än mer kvalitet.

Äh va fan, vem säger att inte dagfester kan få sig lite kvalitet till allt minglande? Nu är det jag som bjuder in till eftermiddagsparty, hoppas på sol och drar på Baba på repeat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA