x
Den Svenska Björnstammen: Country

Den Svenska Björnstammen
Country

Den Svenska Björnstammen: Country

GAFFA

Album / Våra inspelningar
Utgivning D. 2015.09.04
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Det är tidig kväll och du behöver tokpeppa till inför en galen utekväll eller du är bakis dagen efter och behöver få tillbaka livslusten igen efter den där komplett misslyckade efterfesten – sätt för bövelen på Country! Längesedan var det som det kom en svensk popskiva som är så här jäkla rolig att lyssna på. Musikkollektivet från Norrköping leker ut på sitt tredje album, de tycks ha haft så kul att det är över knappt inte det ens har börjat. Med tio låtar så klockar hela albumet in på blott 25 minuter. Ivriga gossar sju minsann! Det gäller därför att njuta av det lilla vi får och inte glömma bort att trycka "Repeat all" på spelaren.

Vad är det för trallpopskatt vi egentligen har i Den svenska björnstammen? Är det nästan inte lite oförskämt att för tredje gången på raken leverera de renaste ecstasytabletterna i form av Country, En Liten Bit Historia och första singeln Förlåta Eller Svika? Förvisso kunde de ha skonat oss från Martin-covern Du Är Så och som vanligt är det lite spretigt, men slätstrukenheten som förra skivan led av finns inte kvar. Pop ska vara lite stökigt och lekfullt.

Visst är det också lite underhållande och inspirerande att följa vad kollektivet annars hittar på i form av installationer, seriealbum, renoveringsobjekt och medborgarlön men det är i deras roller som trubadurer som musik-Sverige adlar dem till hovtrallpoppare. Country är en skiva man har kul med och blir glad av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA