x
DJ Roc: Practice What U Preach

DJ Roc
Practice What U Preach

DJ Roc: Practice What U Preach

GAFFA

Download / Duck N' Cover Records
Utgivning D. 2015.07.16
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

I sin roll som en av de DJ:s som är ständiga på footwork-fortet Battlegroundz i South Side, Chicago är den status och roll DJ Roc har inom sin hemstads progressiva dansmusik-genre välförtjänt och självklar. Frenetisk som footwork redan är sticker DJ Roc ut tack vare sin vilja att skrapa bort överflöd och även maximera trycket bara inom ett par klick på ljudspåren.

Hans låtar låter tack vare uppklippta saxofoner som temalåtar för 80-talsdramafilmer, men hinner också påminna om soundtracks från filmer om framtida teknologiska revolutioner med techno-inspirerade synthar. Han har en förmåga att rota ett spårs tempo i dess basgångar men att sedan samtidigt nyttja de smattrande trummaskinerna för att inuti en låt styra temporiktningar åt två olika håll.

Tanken är lika ofta att underhålla och imponera som det är att skapa musik att falla i trans till, såpass snurrande att den fångar in och desorienterar lyssnarna. Practice What U Preach är snabbt och lugnt, hårt och mjukt, och oftast väldigt bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA