x
Antonio D: Från Karlshamn Till Kingston

Antonio D
Från Karlshamn Till Kingston

Antonio D: Från Karlshamn Till Kingston

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2015.07.25
Recenserad av
Jesper Robild

"Det finns fler reggaeband i Skärblacka än på Jamaica" fick jag höra en gång, och det känns väl inte fullkomligt sannolikt. Men reggaen har sedan Peps stått stark i Sverige, och här kommer ännu ett tillskott till familjen med Kapten Röd, Svenska Akademien och Kalle Baah. Antonio D är även hemmahållande i Lide Najs och kompositör av en variant på Pantamera.

Ord som talangfull och begåvad står skrivet i pannan på grabben. Att General Knas och Promoe gästar känns helt självklart, och den förstnämndas bruntonsdjupa röst är alltid ett frejdigt pålägg. På ynka sex spår hinner Antonio öppna hjärtats dörr vidöppen och berätta historier om hur han och reggaen hittade varandra, om den lyckliga kärleken, om att ta hand om varandra. Vackert och personligt, möjligen drunknar lite av lyriken i högt tempo och mycket spang-didilili-bang-bang.

I det stora hela är allting en enda kärleksförklaring till reggaen. Bästa exemplet är Mitt Hjärta, där han hävdar att det blir reggae om vi mickar upp hans EKG. Troligare än det där med Skärblacka.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA