x
Defeater: Abandoned

Defeater
Abandoned

Defeater: Abandoned

GAFFA

Download / Epitaph
Utgivning D. 2015.08.28
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Defeater har aldrig haft det för hemstadens band så naturliga sättet att luta sig på familjära bakgrundsberättelser. De har istället skrivit om fiktiva men likväl familjära förhållanden, fram tills nu om en arbetarklassfamilj i New Jersey.

Istället på talande betitlade Abandoned handlar det mesta om en från världskriget hemkommen präst som försöker finna mening i en värld för evigt förändrad. Där de flesta hemifrån följer en rätt tydlig linje som dragits igenom sanden ute i New England i åratal och där den irländska katolicismens liksom den urtypiska amerikanska arbetarklassens familjevärderingar blöder över till en punk och hardcore-scen fylld av pojkar som undrar vad för män de kommer att bli, har Defeater valt en annan men ändå liknande väg.

Abandoned är aggressiv och fylld med hjärta, modern i sitt låtskrivande men inte blind för musikens historia. Och trots att Defeater ofta tappar balansen i låtarna som är tänkta att leverera allvar och tyngd under mer melodiska förhållanden är deras fjärde album väl värt att lägga tid på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA