x
The Bohicas: The Making Of

The Bohicas
The Making Of

The Bohicas: The Making Of

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2015.08.21
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Du har hört det förut, baby, men vi är "just to die for ..." Så sjunger de fyra fotogeniska killarna från Essex, England. Ja, visst är det så. Jag har hört det förut, men är jag så sugen på att dö för the Bohicas? Nej. To Die For är en perfekt låt till nästa "Grattis Alingsås, nu öppnar stans fjärde Dressmann"-reklam. Okej, den typen av reklam kanske inte görs längre, men ni förstår vad jag menar.

Bra kvartetter finns det, och har det funnits, gott om. Beatles och ABBA dyker upp direkt om du googlar ordet. När The Bohicas nu släpper sitt debutalbum berättar de om musiken som inspirerad av åtminstone den förstnämnda kvartetten. Och även om några låtar skvallrar om bandmedlemmarnas kärlek för Beatles är det inte tillräckligt konsekvent eller nyskapande för att förtjäna en hyllning.

Det saknar tyngd och låter ungefär lika välpolerat som bandet ser ut. Fyra unga män med trevliga hattar, jeans och svarta skinnjackor – uppställda, stela och lite för perfekta. The Making Of är ömsom rivig indie-rock, ömsom svängig pop-rock. Det känns hårt mallat, och blir irriterande tråkigt i längden. Ge killarna lite space och slipa bort den perfekta ytan så kanske det kan komma något uppriktigt från dem en dag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA