x
We Hunt Buffalo: Living Ghosts

We Hunt Buffalo
Living Ghosts

We Hunt Buffalo: Living Ghosts

GAFFA

Album / Fuzzorama
Utgivning D. 2015.09.25
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

2010; i en förort till Vancouver bestämmer sig tre musikanter för att bilda ett band med avsikten att fånga känslan av en utdöende konstform och införliva nytt liv i den. 2015; i en förort till Stockholm får en recensent ett av många hundratals promo-mejl. Mer än hälften hamnar direkt i papperskorgen. Just idag fångar något hans blick; etiketten Fuzzorama Records.

Det lilla örebroiska skivbolaget sajnar band som erbjuder rikligt med värme i sin ljudbild och We Hunt Buffalo är inget undantag. De fuzziga riffen som ljuder ur kanadensarnas gitarrer har lika mycket gemensamt med sina stallkamrater Witchrider som Truckfighters som självaste pionjärerna av ökenrocken; Kyuss. Bandet tar även sig små friheter att ta in ytterligare influenser utifrån på sin andra fullängdare. Back To The River har något progressivt över sig medan Prairie Oyster klingar mer metalliskt än något annat spår på albumet.

Sommaren må vara över men de annalkande nio månaderna av kyla och mörker behöver inte kännas så jobbiga. Se till att värma dig med Living Ghosts.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA