x
Aki: Balkongvisioner Vol. 1

Aki
Balkongvisioner Vol. 1

Aki: Balkongvisioner Vol. 1

GAFFA

EP / Universal Music
Utgivning D. 2015.08.27
Recenserad av
Linn Jannesson

Albumet som han gav ut med Stor i slutet av förra året hyllades av många och nu är Aki tillbaka ännu en gång utan Labyrint-kollegorna (inte helt utan, men nästan). Balkongvisioner Vol. 1 är den första EP:n av tre med beats producerade av Masse, Salla och Sai.

Här får Aki utrymme att vara mer personlig och han utnyttjar möjligheten väl. Vi får lära känna honom på ett djupare plan, inte minst genom den musikaliskt avskalade Så Mycket Minnen som han delar med Jacco. Där får vi följa med från barndomen fram till drömmen, alltså hiphoppen, "tio år, visste redan då vad jag skulle bli". Även om detta är ett klassiskt berättargrepp inom hiphop, som gjorts många gånger innan, utgör det ett av de starkare spåren.

Utöver detta präglas EP:n av vänskap och respekt, skildringar av miljonprogrammen från balkongperspektiv och självfallet en del samhällskritik. Överlag är det ett proffsigt sammansatt verk med intressanta inhopp av Amanda Serra på den mer poppiga och upptempo Musiken samt av den nya talangen Adaam som lyfter Betonghiphop med sin attitydstarka vers.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA