x
The Weeknd: Beauty Behind The Madness

The Weeknd
Beauty Behind The Madness

The Weeknd: Beauty Behind The Madness

GAFFA

Album / XO/Universal
Utgivning D. 2015.08.28
Recenserad av
Veronica Larsen

"Only losers go to school" sjunger han på skivans andra spår som andas Britney Spears-produktion. Att The Weeknd vill lämna R&B för att finna lyckan i rikedomsland märks tydligt på kanadensarens andra album, Abel Tesfay ska sjunga pop som Michael nu. De dramatiskt grå skyarna från debuten har till viss del ersatts med blågula producentmuskler: Martin, Svensson och Payami bär upp skivans hittigaste bidrag.

Pulver, piller, rök och pök. Vi har vant oss vid Tesfays referenspunkter. Tidigare fick han de till synes andefattiga ämnena att bli en berusande och innehållsrik lektion, text- som musikmässigt. Nu faller presentationen. Beauty Behind The Madness är till ytan gigantisk, tunn om man kollar från sidan.

The Weeknd har blivit stor och kommer nog aldrig låta som sin mixtapetrilogi igen. Synd att Tesfay är "too cool for school". För att studera handlar nödvändigtvis inte om att repetera vad andra sagt och gjort, utan att få verktyg för att kunna beskriva sin egen verklighet på ett intressant(are) sätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA