x
Knivderby: Helvetesön

Knivderby
Helvetesön

Knivderby: Helvetesön

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2015.09.23
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Knivderby fortsätter att vara intensiva. Helvetesön är deras åttonde album på åtta år, och de fortsätter att utveckla sitt sound, sin ljudbild och sina texter utan att på något vis ge avkall åt det som alltid har präglat dem: energin och passionen. De har också med tidigare gästspelande Christa Sana och Fredrik Georg Eriksson vuxit till en sextett.

Håkan Sörles lite mer uppstyrda produktion från förra albumet finns kvar på Helvetesön, men här låter det som att den får större betydelse. Trots en mer nyanserad ljudbild låter allt mer, tillåter dem att bli mer intensiva, mer ilskna, övertygade och övertygande. Det larmar och stökar utan att bli kaotiskt. Ibland dragande åt klassisk svensk postpunk, på gott och ont, ibland bara i sin egen rätt, fortfarande med briljanta texter och formuleringar som har en egen inneboende styrka, rent av litterär (en bok med samlade texter ska vara på gång).

Där många slamrande band tappar styrka i en mer polerad produktion gör Knivderby det till en fördel, en nödvändighet, ett imperativ. Och övertygar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA