x
Battles: La Di Da Di

Battles
La Di Da Di

Battles: La Di Da Di

GAFFA

Album / Warp
Utgivning D. 2015.09.18
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Det kan visa sig vara problematiskt när man ska bilda sig en åsikt om ett album och man lyssnar på första låten men finner det helt omöjligt att ta sig vidare. Man spolar tillbaka. Upptäcker och återupptäcker. Låten suger in en i olika världar varje gång den spelas. Ett och samma spår men ändå hundratals låtar. Lite som ett sådant där massbröllop där tusentals äktenskap instiftas på samma dag. Till en början verkar det vara ett par ljud som förs samman, tills man upptäcker att fler kombinationer introducerats utan att man har märkt det. Nästan varenda låt på detta album har exakt samma påverkan. Om man inte spolar tillbaka så har man missat hela poängen.
 
Battles har gjort sig kända för att använda återupprepningens kraft på ett sätt som bara skickliga musiker med många års erfarenhet från skilda musikvärldar kan mötas och åstadkomma. Bandets konst verkar vara att låta experimentella utan att låta experimentet ta över musiken – ett framsteg som Battles har gjort sedan senast de släppte sitt tidigare projekt.
 
La Di Da Di är såklart fortfarande en lekstuga men det är en mer barnsäker sådan, med slipade kanter, koncisa idéer som lätt kan urskiljas, och forfarande väldigt lite förutsägbarhet.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA