x
Janet Jackson: Unbreakable

Janet Jackson
Unbreakable

Janet Jackson: Unbreakable

GAFFA

Album / Rhythm Nation/BMG
Utgivning D. 2015.10.02
Recenserad av
Veronica Larsen

Ibland kan människor vara mer närvarande i ens liv som döda än när de verkligen levde, hur besynnerligt det än må låta. Unbreakable är närvaron av en bortgången bror. Ms. Jacksons röst har blivit djupare och låter stundtals lik broderns. Skivans arrangemang och beats omfamnar honom. Det är Janet i en kostym där utsida och foder är lika noggrant sydda som om Michael hållit i nål och tråd.

49-åringens elfte album, nu utgiven på eget bolag, blickar med vishet bakåt men tar ett klart avstamp framåt. Det är inte en skiva som jagar singelettor. Inte ännu en skiva om sex. Snarare ett familjevänligt bygge av klassisk karaktär. Jackson samarbetar återigen med Jimmy Jam och Terry Lewis. Damn Baby och 2 B Loved flörtar med nutida topplistehiphop, övriga spår är en fusion av pop, dans, R&B och funk.

Janet uppvisar ett lugn men samtidigt ärr som smärtsamt läker. Budskapet om att oavsett ålder finns det mer att lära, misstag fortsätter vi att göra, känns både ödmjukt och jordnära från en av världens största artistikoner.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA