x
Rotten Mind: I'm Alone Even With You

Rotten Mind
I'm Alone Even With You

Rotten Mind: I'm Alone Even With You

GAFFA

Album / Lövely
Utgivning D. 2015.09.25
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Av det blå- och svartstänkta omslaget med två utslagna individer att döma, skulle den Uppsala-baserade kvartetten Rotten Mind lika gärna kunna vara ett gäng hardcorepunkare som rände runt på gatorna i Washington, D.C. under början av 1980-talet. Det luktar verkligen Ian MacKaye och kompilationsalbumet Minor Threat (1984) lång väg.

Men det är inte bara estetiskt som debutplattan minner om samma independent-anda som präglade MacKayes skivbolag Dischord. Den härligt fastbitna och dystopiska DIY-andan i musiken känns som en smältdegel av amerikansk östkust och punken som rullade ut från bolaget Ny Våg.

I'm Alone Even With You går utav bara farten, är vansinnigt melodiskt och kastar ur sig sånginsatser som jämnar trumhinnorna med marken. Helt plötsligt befinner en sig i sista refrängen av slutspåret Nowhere To Go och inledande Your Voice Inside My Head river av sina första twang-iga ackord. "I'm sick of your voice inside my head", skriker Jakob Arvidsson i samma låt så att saliven sprutar, men det är långt ifrån ömsesidigt. Ge oss mer!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA