x
Horisont: Odyssey

Horisont
Odyssey

Horisont: Odyssey

GAFFA

Album / Rise Above
Utgivning D. 2015.09.18
Recenserad av
Tomas Lundström

Det har tagit Horisont fyra album att mejsla ut sitt musikaliska uttryck och på Odyssey låter man verkligen lekfullheten härja fritt. Det som var tämligen ordinär retrorock från början, har blivit ett mångfacetterat rockband med härliga pretentioner som inte drar sig för att ta ut svängarna inom sitt musikaliska universum. Det formligen spritter om Odyssey och man vet verkligen inte vart någon av låtarna ska ta vägen.

Ta den tio minuter långa titellåten som öppnar skivan till exempel. Låten som börjar i en keyboardslinga över galopperande boogierock tar flera vändningar längs med resans gång utan att för den delen tappa fokus eller bli spretig. Och det är något som återkommer genom hela skivan. Man har sneglat åt giganter som David Bowie runt Ziggy Stardust och drar sig inte för att snudda vid arrangemang som Queen skulle ha kunnat svara för utan att skämmas.

Den väldigt passande betitlade Odyssey är en utmanande rockskiva som mycket väl kan bli definierande för Horisont. Den är en rejäl utmaning, men det är en utmaning man tar sig an med glädje.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA