x
Youth Lagoon: Savage Hills Ballroom

Youth Lagoon
Savage Hills Ballroom

Youth Lagoon: Savage Hills Ballroom

GAFFA

Album / Fat Possum
Utgivning D. 2015.09.25
Recenserad av
Emil Viksell

På det tredje ska det ske.

Många njöt av Trevor Powers andra album Wondrous Bughouse (2013), en ambitionsfylld, psykedelisk historia. Visst var det en helt okej platta, men liksom, orka rökelse-, spejsiga ljud- och sinnesvidgande droger-känslan. Beatles var bäst när de skrev poplåtar, inte när de pundade ur – allt annat är farbroriellt skitsnack.

Debuten, Year Of Hibernation (2011), var också det en bra platta, men även den drogs med ett slags hävdelsebehov, om än att ambitionerna inte hade skruvats upp till samma nivåer som på uppföljaren.

Savage Hills Ballroom är den mogna och trygga upplagan av Powers sovrumspop. Det låter inte ens särskilt mycket sovrum längre, utan mest bara pop. Det är som att Powers slutat vara så mycket, slutat försöka bevisa något, slutat dränka musiken i effekter och mest ägnat sig åt att skriva bra poplåtar.

Resignation skulle man kunna kalla det om man vill vara elak. Jag skulle vilja kalla det insikt och en ålderdomens vishet, trots den modesta åldern. Sedan pendlar hans röst fortfarande mellan fint uttrycksfull och kokett illaljudande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA