x
Neon Indian: Vega Intl. Night School

Neon Indian
Vega Intl. Night School

Neon Indian: Vega Intl. Night School

GAFFA

Album / Transgressive
Utgivning D. 2015.10.16
Recenserad av
Emil Viksell

Jag kan säga det på en gång: Detta är fööör mycket. Alan Palomo var som bäst när han höll sig på mattan på chillwave-mysiga Era Extraña (2011). Och debuten, Psychic Chasms (2010), hade en viss charmig lekfullhet. Men denna typ av utanför-boxen-kreativitet är stolpiller i munnen och tandkräm i arslet.

Palomo har med fötterna stadiga i 80-talets synthiga ljudestetik skapat en dansant historia. Vatten som forsar blandas med panflöjt, blandas med Super Mario Bros-ljud, blandas med annan bitpop, blandas med slowmotion-röster, blandas med skratt, blandas med tidiga Michael Jackson och tidiga Prince, blandas med feta gitarrsolon, blandas med Sting-reggae, blandas med laserljud, blandas med det vräkigaste soundtracket från den fetaste 80-talsstänkaren till actionfilm du kan tänka dig. 

Palomo saknar Washed Outs förfining och Blackbird Blackbirds elegans. Och, visst, det kan han väl få göra. "Där bakom" döljer sig ändå ibland verkligt bra grejer. Det är ju bara så synd att detta bra ska omges av katastrofala låtar, ljudbjäfs och infallshysteri.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA