x
Shopping: Why Choose

Shopping
Why Choose

Shopping: Why Choose

GAFFA

Album / FatCat
Utgivning D. 2015.10.02
Recenserad av
Daniel Horn

14 sekunder in i inledande Wind Up och du hör det högst medvetna valet när gitarristen släpper riffmallen och tar ett skevt beslut. Denna lilla detalj, denna nanopartikel till ögonblick, är den perfekta sammanfattningen av Shopping. Då folk brukar prata om att tänka utanför boxen är den här trion redan i full färd med att hacka sig in i nästa box och spränga den inifrån.

Postpunk! Så, nu var det skrivet. Vi vet hur det låter. Husgudarna i det här sammanhanget stavas Gang Of Four och det är ju givetvis därför det är så enkelt att älska Shopping. Bra så och på plussidan har vi bandets sjukliga kreativitet. Det brinner av idéer och känslan är att varenda medlem gör sitt till denna på många håll perfekta kakafoni.

På minussidan har vi dock bristande kunskap att nå nästa nivå. Även om det är lätt att älska kan vi inte bara frossa loss i det som varit. Postpunk behöver inte vara helt ämnat för 70- och 80-talet. Vad i övrigt händer just i detta nu på musikscenens mest virila scener? Bygg något kring det. Gå vidare. Magi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA