x
Vampire: Cimmerian Shade

Vampire
Cimmerian Shade

Vampire: Cimmerian Shade

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2015.09.25
Recenserad av
Tomas Lundström

Ett och ett halvt år senare följer Vampire upp sin hyllade debut med en fyraspårs-EP. Två av dem spelades in kort efter debuten och två är nya skapelser, där det ena är det stämningsfulla mellanspelet Sleeper In The Deep.

Men skulle man åldersbestämma de tre andra spåren skulle gissningsvis den snärtiga Night Hunter vara den äldsta av de tre; det är det spår som mest går att härleda till debutplattan. Men så är icke fallet.

Istället är det öppnande Pyre Of The Harvest Moon och avslutande Hexahedron som är de två låtar man spelade in kort efter debuten. Och istället för rapp tvåtaktsattack är det två spår i mellantempo, som för tankarna åt sentida Watain, snarare än den sluskiga thrashanstrukna death metal bandet hasplade ur sig på debuten.

Gott så med variationen; Night Hunter är mer knytnäven i luften, medan resten är av mer atmosfärisk natur. Vilket spår Vampire väljer att följa får framtiden utvisa. Oavsett vilket är det stadig mark bandet vandrar på. Cimmerian Shade är ett utmärkt livstecken mellan fullängdarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA