x
Vhöl: Deeper Than Sky

Vhöl
Deeper Than Sky

Vhöl: Deeper Than Sky

GAFFA

Album / Profound Lore
Utgivning D. 2015.10.23
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

När Vhöls debut slog ned 2013 överraskade den många som inte riktigt kunde greppa att projektet lät precis som respektive musikers huvudsyssla; att så många olika influenser kunde skapa en helhet som lät homogen och vara relativt nyskapande trots all musikalisk urflippning.

Blandningen av allehanda influenser och subgenrer är fortfarande intakt så även på Deeper Than Sky men har om möjligt tonats ner något. Grunden utgörs dock fortfarande av riffsnabb och psykedelisk metal men de flörtar med bland annat black metal och crust som tidigare varit framträdande får stå tillbaka till förmån för nya musikaliska perspektiv.

I 3AM försöker bandet sig på att bräcka Faith No More i att trycka in så många olika stilar på kortast tid i en låt. Resultatet är spretigt och inte särskilt representativt för skivan. Paino ger lyssnaren en inblick i hur det skulle låta att vara inblandad i en extrem biljakt. Fast med hissar. I en loungebar. När du är hög på koks.

Deeper Than Sky känns inte lika direkt men mycket på grund av att nyhetens behag lagt sig. Vhöl fortsätter att göra sin grej och de gör det utan omtanke för någon annan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA