x
Mercury Rev: The Light In You

Mercury Rev
The Light In You

Mercury Rev: The Light In You

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2015.10.07
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

För sju år sedan kom de underskattade plattorna Snowflake Midnight och den instrumentala Strange Attractor, sedan dess har det varit ganska tyst. Bandet från The Catskills har turnerat Deserter's Songs, spelat live till stumfilm och planerat The Light In You. Skillnaden den här gången är att bandets basist och kung av bombastisk produktion Dave Fridmann inte varit inblandad alls. Istället har bandets sångare Donahue och gitarrist Grasshopper skött det mesta. Och det är helt klart nåt som saknas.

Bombasten finns där än men saknar en edge. Till större delen håller låtarna, men det är bara så många sånger om simmande delfiner, svanar och nattfjärilar som irrar mot ett ljus man klarar av. Och när det är en tredjedel av plattan kvar så kraschar den totalt, Sunflower är en hemsk 60-talspastisch upptempo som inte passar bandet alls. Efter den går det tyvärr bara utför.

Den största besvikelsen är dock att även om plattan kanske är bra så är den ett stort steg bakåt. Och för ett band som Mercury Rev så är inte det bra nog. Man ska kunna förvänta sig mycket mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA